Dogdance

Instructeur: Ann, Linda en Kristine

De lesuren kunnen hier geraadpleegd worden.

De 1ste vrijdag van de maand is het routinetraining.

De 2de vrijdag van de maand is het geen les vanwege de ‘puppy info avond’. Dit van 1 november tot 31 maart. Buiten deze periode kan er bij goed weer wel buiten getraind worden.

Elke 1ste woensdag van de maand is er een overgangsproef van de beginner klas naar de gevorderde klas. Om hieraan deel te nemen dient de hond 9 maanden oud te zijn.

De oefeningen:

Links volgenRechts volgen
AchtjeRond
Frontje (kom voor)Away +- 1m afstand
Draai – loepGroeten
Tussen (midden)Pootje andere
Slalom

Wat?

Dog Dance, ook wel Canine Freestyle, Doggy Dance of Heelwork to Music genoemd, is een betrekkelijk nieuwe hondensport, waarbij je samen met je hond op muziek danst. De hond danst echter niet, maar voert oefeningen uit. Het is niet alleen een geweldig leuke sport voor hond en geleider, maar ook voor het publiek.

We onderscheiden eigenlijk twee disciplines: enerzijds Freestyle en anderzijds Heelwork to Music of HTM. Bij Freestyle is de hond niet verplicht dicht bij de geleider te blijven, maar mag hij zich vrij bewegen in het uitvoeren van de gevraagde oefeningen. Bij HTM is een routine samengesteld uit volgoefeningen en blijft de hond dus altijd dicht bij de geleider.

De geleider is vrij in zijn muziekkeuze en in het uitwerken van een routine of dans. Deze routine kan allerlei leuke, gekke, verrassende en ontroerende elementen bevatten. Elke routine is anders.

Dog Dance is ontstaan uit gehoorzaamheidsoefeningen die werden uitgevoerd op muziek. Een goede basisgehoorzaamheid blijft nodig, maar de oefeningen zijn inmiddels zeer veelzijdig geworden en vernieuwende bewegingen worden aangemoedigd!

Alle oefeningen worden aangeleerd met positieve trainingsmethodes. We werken met de clicker en targetstick. Door de motiverende aanleermethode vindt de hond het geweldig leuk en dat straalt hij ook uit tijdens het dansen!

Wedstrijden?

Op wedstrijd zijn er per discipline (Freestyle en HTM) verschillende niveaus namelijk beginners, novice, intermediate en advanced. Om in de beginners klas te mogen starten, moet je geslaagd zijn in de initiation klas. Daarnaast is er ook een innovation klas waarbij ofwel één geleider met meerdere honden werkt ofwel meerdere geleiders met elk één of meerdere honden werken. In de juniorklas kunnen jongeren aantreden. Tenslotte is er nog de fun & feed klas waar er met voer en spel gewerkt mag worden.

Voor wie?

Iedereen kan, ongeacht de leeftijd en geslacht, aan Dog Dance doen. Hou je van werken met honden en muziek en dansen? Dan is Dog Dance een absolute aanrader! Ook alle hondenrassen, groot of klein, kunnen Dog Dance oefeningen aanleren. We moeten wel rekening houden met de raseigenschappen.

Heb je interesse? Kom dan zeker eens kennismaken met onze dog dancers en hun kwispelende viervoeters!