Dogdance

Instructeur: Nora Vandergeeten

Praktisch

De lesuren kunnen hier geraadpleegd worden.

Er kan reeds vanuit de puppyklas gestart worden met dogdance.

De 1ste vrijdag van de maand is het routine training.

De 2de vrijdag van de maand is het geen les vanwege de ‘puppy info sessie‘ , dit van 1 november tot 31 maart. Buiten deze periode kan er bij goed weer wel buiten getraind worden.

Elke 1ste woensdag van de maand is er een overgangsproef van de Beginner klas naar de Gevorderde klas. Om hieraan deel te nemen dient de hond 9 maand oud te zijn.

De oefeningen:

Links volgen Rechts volgen
Achtje Rond
Frontje (kom voor) Away +- 1m afstand
Draai – loep Groeten
Tussen (midden) Pootje andere
Slalom (onder onder

 

Wat?

Dogdance, ook wel canine freestyle, doggy dance of heelwork to music genoemd, is een betrekkelijk nieuwe hondensport, waarbij je samen met je hond op muziek danst.

Het is een geweldig leuke sport. In eerste instantie voor de baas en de hond, maar ook voor het publiek.

Muziek en honden levert samen dan ook leuke, gekke, verrassende, ontroerende dansen, soms bijna kunstwerken – en geen dans is hetzelfde.

Doggydancing is ontstaan uit gehoorzaamheidsoefeningen die werden uitgevoerd op muziek. Een goede basisgehoorzaamheid blijft nodig, maar de oefeningen zijn inmiddels zeer veelzijdig geworden en vernieuwende bewegingen worden aangemoedigd!

Voor wie?

Ben je  jong of iets ouder  , man of vrouw ,   dogdancing is een sport voor iedereen die graag bezig is met zijn of haar hond ,  en die dansen en muziek leuk vindt.

alle rassen groot of klein kunnen meedoen   ,

De oefeningen worden altijd aangeleerd via positieve trainingsmethoden. Wij gebruiken daar de clickertraining voor  Door de motiverende aanleermethode vindt de hond het geweldig leuk, en dat straalt hij ook uit tijdens het dansen!

422105_2986045442610_100212177_n