Geschiedenis

De naam van Hondenschool Amicus Groot Ranst is afkomstig van het Latijnse woord ‘amicus’ wat  vertaald wordt als vriend. Dit stemt overeen met de bedoeling van de oprichters; een heleboel hondenliefhebbers die als vriendengroep een nieuwe club wilden oprichten voor de hondenbezitters in Groot Ranst. Dit verklaart meteen ook het tweede deel van onze naam.

Nadat we tot het besluit waren gekomen om een hondenschool te starten, begon de zoektocht naar een geschikte locatie. Hiervoor hebben we een beroep gedaan op het gemeentebestuur van Ranst. Zij hebben ons de huidige locatie te Sint Jozef ter beschikking gesteld waarvoor we hen zeer dankbaar zijn.

Deze terreinen waren in het begin echter nog niet geschikt om de trainingen te laten plaatsvinden. We hebben dan ook enige tijd in Oelegem achter de molen getraind _DSC0509 tot onze terreinen definitief in orde waren. Na onze info- en demodag op 11 oktober 2014 hebben we onze terreinen in Broechem effectief in gebruik genomen.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om enkel de discipline gehoorzaamheid aan te bieden. We merkten al snel dat er ook veel vraag was naar Dogdance en om aan onze leden tegemoet te komen hebben we beslist om ook dit discipline in onze school op te nemen.

Sinds mei 2017 zijn we ook gestart met de discipline agility.